Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Allt-A-Bhainne 2000 21 éves (cask 2429) TSC (0,7L / 56,5%)

Allt-A-Bhainne 2000 21 éves (cask 2429) TSC (0,7L / 56,5%)

Cikkszám: WSM-10744

Leírás és Paraméterek

2000-es lepárlása után 21 évig érlelték bourbon „hogshead” hordóban. Mindössze 199 palack került kiadásra világszerte a 2429-es számú hordóból.

A lepárló nevének jelentése "stream of milk", amit magyarra talán úgy lehetne fordítani, hogy a tej forrása, áramlása. A főzdét 1975-ben alapították, tehát relatíve újkori lepárlónak tekinthető. Azonban azóta is eltelt már majdnem 50 év, így korosabb tételek már napvilágot láthatnak tőlük. A 100 Pipers blended whisky, valamint a Chivas Regal márkacsalád egyik fő alkotóeleme, így single maltként csak független palackozók gondozásában találkozhatunk a malátás, gyümölcsös, enyhén füstös whiskyvel.

Ez a kiadás is egy független palackozónak köszönhető. A „The Single Cask”, rövidítve „TSC” egy modern angliai független palackozó társaság, akik skót single malt whiskyvel, ír whiskey-vel és bourbonnel egyaránt szívesen foglalkoznak. A megvásárolni kívánt hordók keresése közben az a cél lebeg előttük, hogy megtalálják az adott lepárlót leginkább jellemző hordót, vagy azt, ami egy bizonyos érlelési technikát a leglátványosabban mutat be. Ezután a felvásárolt hordókat természetes hordóerősségen, nem hűtve szűrve és mesterséges színezék nélkül palackozzák. Így a whisky a lehető legtisztább és természetesebb marad – ahogyan a hordóban találták egy csendes, sötét raktárban.

Üvegpalackjaik stílusa egy dekantert idéz, így a polcon mindig könnyű megtalálni, és kóstolás közben is öröm körbeadni.

Gyártó ALLT-A-BHAINNE
Palackozó The Single Cask Limited
Érlelési idő 21
Brand Allt-A-Bhainne
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 56,5 %