Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Amahagan World Malt Edition No.2 Red Wine Wood Finish whisky (0,7L / 47%)

Amahagan World Malt Edition No.2 Red Wine Wood Finish whisky (0,7L / 47%)

Cikkszám: WOM-9076

Leírás és Paraméterek

Japán legkisebb és egyik legújabb lepárlója, a Nagahama az azonos nevű városban 2016 novemberében kezdte meg működését. A lepárló célja, hogy olyan whiskyt készítsen, amelyet 100 év múlva is értékelnek, és ezzel ne csak Japánban, hanem az egész világon a whiskyrajongók kedvében járjon.

2018-ban, két évvel az első lepárlás után adta ki a lepárló első blended malt whisky sorozatát Amahagan márkanév alatt (ami a lepárló neve visszafele olvasva). A cél az volt, hogy a blendingre összpontosítsanak, gyakorolva a jövőbeni single maltok készítésére. Ehhez persze szükségük volt más lepárlók párlataira (hisz saját párlatuk érlelését minimum 2019 novemberig folytatni kellett, hogy elérjék a minimum 3 éves kort), amiket a tengerentúlról szereztek be és saját tárolóházaikban érleltek. A whisky készítéséhez a vizet a Biwa-tóból nyerik. Japán legkisebb lepárlóüstjével dolgoznak, amely az arab építészetre emlékeztet formájával. A lepárlóüstnek nagyon keskeny a páracsöve, amelynek köszönhetően gazdag, malátás karakterű párlatot tudnak készíteni.

A japán whiskyt érintő új szabályozásnak is eleget téve a whisky jelölése már nem japán whisky, hanem world malt. 

A sorozat második darabja a bourbonhordós érlelést követően vörösboros hordókban utóérlelődött, tehát tulajdonképpen a No.1 verziót érlelték tovább. 47%-os abv-vel került palackokba.

World Whiskies Awards 2020 - Gold medal