Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Arran 2012 10 éves Peated Tokaji Cask Finish (0,7L / 48%)

Arran 2012 10 éves Peated Tokaji Cask Finish (0,7L / 48%)

Cikkszám: WSM-11801

Leírás és Paraméterek

Megérkezett az új Arran Peated Tokaji palackozás.

Az italt 2012. október 30-án párolták le és 2023. július 29-én palackozták. Ezt a füstös jegyeket felvonultató 10 éves Arran single malt whiskyt 18 hónapos utóérlelésre a tokaji Patricius pincészet – korábban aszú borok érlelésére használt – hordóiba tették finiselésre.

E különleges whisky teljes érlelési idejét Arran szigetén töltötte. Füstössége 42 ppm, alkoholtartalma pedig 48%-os. Az Arran és a WhiskyNet hosszú évek óta tartó gyümölcsöző együttműködésének kiváló példája ez a különleges single malt. Speciálisan a magyar piacra készült, és kizárólag a magyar piacon elérhető.

Illat: A kellemes füstösség együtt érkezik a mézes, vaníliás jegyekkel. Ha nem sietünk a kortyolással, és több időt hagyunk a párlat illatának élvezetére, szépen kiegészül aranymazsolás, aszalt sárgabarackos jegyekkel. De felfedezhetőek a hagyományos hangás és malátás aromák is.

Íz: kellemesen selymes. A füst intenzív, jól detektálható, de nem tolakodó és nem egyeduralkodó. Az illatban felfedezett aromák, itt is szépen visszaköszönnek: aranymazsola, körtelekvár, creme brulé, mind-mind szépen megférnek egymás mellett.

Lecsengés: Intenzív, megjelennek a trópusi gyümölcsös, fűszeres jegyek, mint mangó, szárított ananász, vagy a fahéj. Ez a jó harmóniában lévő, különleges párlat kiváló kiegészítője lehet egy libamájnak, vaníliás-, sárga gyümölcsös desszerteknek, vagy akár fekete csokoládénak is.

Gyártó ARRAN
Palackozó ARRAN
Érlelési idő 10
Brand Arran
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 48 %