Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Bain s Cape Mountain Single Grain (0,7L / 40%)

Bain s Cape Mountain Single Grain (0,7L / 40%)

Cikkszám: WOM-3886

Leírás és Paraméterek

A Bain's nagyszerűen debütált Nagy-Britanniában, egyből aranyérmet nyert a Wine & Spirits Competition (IWSC) versenyen 2010-ben, majd a világ legjobb single grain whiskyjének választották a World Whisky Awards megmérettetésen.

A sikereket persze sok munka előzte meg, és rengeteg tapasztalat van mögötte, hisz a főzde már 1886 óta működik. Andy Watts lepárlómester munkáját számtalan díjjal jutalmazták már nemzetközi szinten, ő irányítja a fő folyamatokat. Maga a whisky kétszeres lepárlású, teljes mértékben dél-afrikai kukoricából készül. Az érlelés első periódusában első töltésű bourbonhordóban érlelik 3 évig, majd áttöltik friss, szintén első töltésű bourbonhordókba, és további 18-30 hónapig érlelik a whiskyt.

Egyéb: A whisky elkészítésében Andy Watts lepárlómestert egy skót mérnök, Andrew Geddes Bain egyedülálló teljesítménye inspirálta. Bain tervezte azt az utat, amely Wellingtontól indul a sziklás hegyeken át az arany- és gyémántlelőhelyek felé ("Gateway to the North"). Ma már Bainskloof Pass néven emlegetik az 1854-ben megnyitott utat, és az ország egyik legfontosabb túraútvonala, hisz elképesztően gyönyörű természeti környezetben fekszik.

Breaking news: 2018.03.22-én kihirdetésre kerültek az idei World Whiskies Awards díjazottai. A Bain's Cape Mountain első lett kategóriájában (World's Best Grain ).

Gyártó JAMES SEDGWICK DISTILLERY
Palackozó JAMES SEDGWICK DISTILLERY
Brand Bain's
Italkategória Egyéb whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 40 %