Leírás és Paraméterek
A sorozat harmadik kiadása. Miért érdekes ez? Manapság egyre ritkább, hogy valaki saját magának végzi a malátázást, mivel legtöbbször erre specializálódott kereskedőházaktól vásárolják azt, többnyire gazdasági okokból, mivel a „floor-malting” sokkal költségesebb. Ez az eljárási mód tisztelgés a múlt előtt is, mivel a Benriach egyike annak a két speyside-i lepárlónak, amely még életben tartja ezt a hagyományt. Minden évben egy hónapon keresztül helyi, skót árpa érkezik a lepárlóba, s olyankor fognak bele a folyamatba saját maguk. Ilyenkor beszélhetünk – a borokhoz hasonlóan – terroirról, s annak bemutatásáról.
Ízben a krémes, malátás ízjegyeket bourbon és szűz hordó használatával próbálják előtérbe helyezni. Az első két verzióhoz hasonlóan itt is kizárólag Concerto árpát használtak fel.
Gyártó | BENRIACH |
Palackozó | BENRIACH |
Brand | BenRiach |
Italkategória | Skót Single Malt Whisky |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 48,3 % |