Leírás és Paraméterek
A Benromach lepárló története egészen 1898-ig nyúlik vissza, amikor a lepárlót megalapították a skót Speyside régióban, Forres városában. A lepárló a 20. század során többször is bezárt és újra megnyílt, mígnem 1993-ban a Gordon & MacPhail, egy híres családi tulajdonban lévő whiskykereskedő megvásárolta és felújította. Az 1998-as évben a Benromach újjászületése óta a lepárló újra megnyitotta kapuit, és azóta is híres a kézműves whiskyjeiről.
Benromach Contrasts Peat Smoke Sherry egy kiváló skót whisky, amely a füstös jegyek és a sherrhordókban való érlelés tökéletes harmóniáját kínálja.
Illata összetett és rétegzett. Illatoláskor először az intenzív tőzegfüst aromái jelennek meg, melyeket a sherryhordókból származó gazdag gyümölcsös jegyek, mint az aszalt szilva és egy leheletnyi csokoládé követnek. A háttérben finom fűszeresség, például fahéj és szegfűszeg, valamint egy kis vanília is felfedezhető. Ízvilágában rendkívül gazdag és kiegyensúlyozott. Az első kortyokban – ahogy illatozáskor is – a füstös jegyek dominálnak, amelyeket édes és gyümölcsös ízek követnek. A mazsola és karamell ízjegyek harmonikusan keverednek a tőzegfüsttel, amely a párlatnak mélységet és rendkívül jó rétegezettséget kölcsönöz. A közepesen hosszú, fűszeres és édeskés lecsengés teszi teljessé az élményt.
Gyártó | BENROMACH |
Palackozó | GORDON & MACPHAIL |
Brand | Benromach |
Italkategória | Skót Single Malt Whisky |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 46 % |