Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Blair Athol 2008 13 éves Cárn Mór Strictly Limited (0,7L / 47,5%)

Blair Athol 2008 13 éves Cárn Mór Strictly Limited (0,7L / 47,5%)

Cikkszám: WSM-9390

Leírás és Paraméterek

A Blair Athol története a 18. század utolsó évtizedéig nyúlik vissza. 1798-ban említették először akkor még Aldour néven, majd 1825-ben kapta meg a hivatalos működési engedélyt. Arthur Bell a Dufftown lepárlóval egyetemben 1933-ban felvásárolta, hogy így biztosítsa kevertjének a malt utánpótlást. Azóta is a népszerű Bell’s whisky egyik meghatározó alapanyaga. Az itt készülő malátawhisky friss, enyhén tőzeges és igen gazdag – fűszeres, gyümölcsös - aromákban, amelyek sokáig kitartanak kóstoláskor.

Most azonban nem egy saját palackozásról van szó: a Morrison Scotch Whisky Distillers nevű független palackozó adott ki egy hordónyit a 2008-ban lepárolt whiskyből. 13 év Oloroso sherryhordós érlelés után, 1062 palackos limitált mennyiségben, a sorozatban állandó 47,5%-os abv-vel, nem hűtve szűrt kiadásként került piacra.

A Cárn Mór sorozat a skót Morrison Scotch Whisky Distillers független palackozó egyik single cask sorozata (a Strictly Limited és a Celebration of the Cask mellett). A sorozat célja, hogy olyan közel hozza a fogyasztói élményt a közvetlenül a hordóból történő kóstoláshoz, amennyire csak lehetséges. Három generációnyi tapasztalat, szenvedély és a családi tulajdon a garancia arra, hogy érdekes palackozások szülessenek az 1980-as években alakult családi vállalkozás tárolóházaiban.

Gyártó BLAIR ATHOL
Palackozó MORRISON SW DISTILLERS
Érlelési idő 13
Brand Cárn Mór
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 47,5 %