Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Bunnahabhain 2008 14 éves Duncan Taylor (0,7L / 54,2%)

Bunnahabhain 2008 14 éves Duncan Taylor (0,7L / 54,2%)

Cikkszám: WSM-11094

Leírás és Paraméterek

A Bunnahabhain lepárlóüzemből származó single malt skót whisky 14 évig érlelődött 2008 és 2022 között, beleértve azt az időt is, amikor egy igen apró, „octave” hordóban utóérlelődött. A hordó kis méretét tekintve (körülbelül 1/8-a egy átlagos sherryhordónak), nincs is mit csodálkozni azon, hogy mindösszesen alig több, mint 80 palack került forgalomba ebből a kiadásból.

A Duncan Taylor csapata több mint 40 éve kísérletezett a whiskyk kisebb hordókban történő érlelésével, nagy sikerrel. Ötletük abból az egyszerű előfeltevésből fakadt, hogy egy kis hordóban rövidebb idő alatt több a fa kölcsönhatása a whiskyvel, mint egy nagy hordóban, ami lehetővé teszi a fa, a levegő és az alkohol gyorsabb összeolvadását.

Így született meg az Octave-sorozat, amely 2019 augusztusában került először piacra. A sorozat minden darabjánál az adott lepárlótól felvásárolt párlat érlelése kizárólag Octave-hordókban történik a Duncan Taylor tárolóházában. Skócia egyik legikonikusabb lepárlói közül válogatva kihozták a legjobbat minden italból.

Az Islay sziget egyik leghíresebb lepárlója a Bunnahabhain. Whiskyjeinek virágos és gyümölcsös ízei lágyan keverednek az Islay szigetére jellemző, uralkodó tőzegfüsttel. Az Islay sziget leggyengédebb whiskyjének mondják, amelynek árpamalátáját csak egészen enyhén tőzegelik a szárításkor.

Gyártó BUNNAHABHAIN
Palackozó DUNCAN TAYLOR
Érlelési idő 14
Brand Duncan Taylor
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 54,2 %