Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Château Beaubois Cuvée Confidence Blanc 2021 (0,75L)

Château Beaubois Cuvée Confidence Blanc 2021 (0,75L)

Cikkszám: BOR-6037

Leírás és Paraméterek

A birtok nevének eredetéhez egészen a 13. századig kell visszanyúlni. A Franquevaux-i apátság szerzetesei ekkor fedezték fel a terület talajának kivételes minőségét, ami abban az időben fenyő és tölgyfaerdőknek adott otthon. A vidéket megtisztították a szőlőnek és az olajfáknak, ám nevében emléket állítottak az eredeti állapotoknak, így kapta a Beaubois (Beautiful Forest) nevet.

Az 1920-as évek elején vásárolta meg a birtokot Margueritte Mouret és nem sokkal később, már hazai és külföldi piacra is értékesítettek bort. Az ültetvény területe az évek folyamán megduplázódott, minden generáció tett hozzá egy kicsit.
Jelenleg a birtokot Francois és Fanny vezetik, a család 4. generációs borászai. Mindketten a legtöbbet próbálják meg hozzátenni saját személyiségükből és tehetségükből. Francois gondoskodik a szőlőről, lázasan kutat az új módszerek után, hogy minél kiválóbb borokat tudjanak előállítani. Fanny a borkészítésben vállal oroszlánrészt, folyamatosan magas minőségű borokat produkálva.

A birtok
Az ültetvény teljes egészében egy déli fekvésű lejtőn fekszik. Talajában, mely túlnyomórészt agyagos-krétás, nagy mennyiségben található a neogén földtörténeti időszakból visszamaradt kőzet. A birtok a Petite Camargue-i tavakra néz, melynek sajátos klímáját köszönheti a terület, hűvös éjjeleket és száraz, meleg nappalokat.

A Château Beaubois szőlőültetvénye apró parcellákból áll (0,8 – 1,6 hektár), amelyek 90%-a egy 700 méteres sugáron belül található, így biztosítva a talajminőség állandóságát.
Minden parcellának saját neve van, melyet egy történet, vagy esemény után kapott.

A Grenache Blanc-t egészíti ki Viognier, illetve Roussanne, így született meg ez a csupán 2000 palackkal készült cuvée. Két hónapig finomseprőn tartották, ami kellő selymességet és letisztultságot adott a bornak. Aranysárga szín, melyet illatban mangó, körte és kardamom kísér egy leheletnyi fehér csokoládé társaságában. Telt íz, mely különböző rétegekbe repít minket, mindez kevéske édes érzettel megfűszerezve. Telt, elegáns, mégis friss és ropogós.

Gyártó CHÂTEAU BEAUBOIS
Palackozó CHÂTEAU BEAUBOIS
Brand Château Beaubois
Italkategória Bor
Ürtartalom 0,75 l
Alkoholtartalom 13,5 %