Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Kategóriák
Chateau Breuil XO 20 éves calvados (0,7L / 41,0%)

Chateau Breuil XO 20 éves calvados (0,7L / 41,0%)

Cikkszám: CAL-0132

Leírás és Paraméterek

A calvados termővidék Pays d’Auge területén, a régió zöld szívébe fészkelve helyezkedik el Chateau du Breuil. Ez a vonzó palatetős „chateau” a 16. és a 17. században épült és olyan előkelő, nemesi családok lakták, mint a Bouqueot, és Montgomery. Az épületegyüttes ma történelmi és építészeti védettséget élvez, melyet az új tulajdonosai, akik generációk óta lepárlással foglalkoznak,  eredeti formájában gondosan restauráltattak.

Az enyhe, párás időjárás és a Pay d’Auge agyagtalaja remek feltételeket biztosítanak a 22.000 almafának, melyek körülveszik Chateau du Breuil központi épületét. Itt készítik saját almaborukat, 100%-ig természetes erjesztéssel. A tudás, a tapasztalat és a magas minőség iránti elkötelezettség lehetővé teszi, hogy a minőséget előtérbe helyezzék a mennyiséggel szemben.


Amikor az almabor eléri a megfelelő ízvilágot, kezdődhet a desztilláció. A lepárlás folyamata a tél elején kezdődik és egészen a következő év június 30-ig tart. Egy liter 100%-os calvados párlat elkészítéséhez mintegy 27 kg almát használnak fel. Calvados AOC-val szemben, a Pays d’Auge AOC szabályzata előírja, hogy csak a Pays d’Auge területén termett almából erjesztett ciderből (almaborból) készülhet és csak kétszeres lepárlással. A helyi talajon termett alma minősége és az alkohol legnyersebb részeinek elpárolgása a lepárlás során az a két tényező melyek lágyabbá teszik a calvadost. A Chateau du Breuil ház kizárólag AOC Pays d’Auge calvadost készít.

A Chateau du Breuil kifinomult és tökéletes ízeiben fontos szerepe van az érlelési időnek, de a siker igazi titka sokkal inkább a házasítás, melyet a pincemesterek  alkotnak.

Ez az ital egy egészen különleges házasítása a Chateau du Breuil legalább 20 évig érlelt, legtekintélyesebb calvadosainak. Az érett Calvados magas tannin tartalma gyönyörű borostyán színt ad. A "Réserve des Seigneurs" egy testes calvados, gyönyörű, kiegyensúlyozott aromákkal, melyek szobahőmérsékleten mutatják meg magukat legszebben.

Gyártó N.A.
Palackozó N.A.
Érlelési idő 20
Brand Chateau Breuil
Italkategória Calvados
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 41 %