Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Château Haut-Brisson St-Émilion Grand Cru 2014 (0,75L)

Château Haut-Brisson St-Émilion Grand Cru 2014 (0,75L)

Cikkszám: BOR-6048

Leírás és Paraméterek

Peter Kwok lányával, Elaine-nel, 1997-ben vásárolta meg a birtokot, mely Saint-Sulpice de Faleyrens és Vignonet településeitől délre helyezkedik el. A területre homokos-kavicsos termőréteg jellemző, magas vastartalmú kavicsos altalajjal.

A birtok eredetileg 8 hektáros volt, de az évek folyamán folyamatosan bővült, további minőségi területek felvásárlásával, így napjainkban már 18,3 hektáron gazdálkodnak. A termesztett szőlőfajták a Merlot (90%) és a Cabernet Franc (10%), a tőkő átlag életkora 40 év.
A hagyományos művelési módok alkalmazását helyezik előtérben, úgymint a Guyot metszés és a zöld szüret, valamint nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre.

Borkészítés
A szőlő első szelektálása már a kézi szüretet követően megtörténik, a második ellenőrzés és válogatás pedig rögtön a pincébe érkezése után. A fermentációra hőmérsékletszabályozott rozsdamentes acéltartályokba kerül sor, melynek időtartama 10-20 nap lehet. Hordókba (francia tölgyfahordó, 80%-a új) csak az almasavbontást követően fejtik és ott minimum 15 hónapig érlelik palackozás előtt.

Parker 90, Suckling 92
Sötétpiros szín, lilás reflexekkel. Illatában először a grafitos, balzsamos és fahéjas aromák bontakoznak ki, majd átható fekete gyümölcsös és narancsvirágos jegyek mutatják meg magukat. Szájban selymes tanninok kísérnek eperlekváros aromát, melybe a tölgyfa jelenléte tökéletesen integrálódott. A korty koncentrált és kiegyensúlyozott, lecsengésében enyhe ásványos felhanggal.

Gyártó CHÂTEAU HAUT-BRISSON
Palackozó CHÂTEAU HAUT-BRISSON
Brand Château Haut-Brisson
Italkategória Bor
Ürtartalom 0,75 l
Alkoholtartalom 13,5 %