Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Compass Box Canvas (0,7L / 46%)

Compass Box Canvas (0,7L / 46%)

Cikkszám: WVM-9401

Leírás és Paraméterek

Ez egy rendkívül színes és élénk skót kevert malátawhisky (blended malt), köszönhetően annak a single malt összetevőjének, amelyet három évig kísérleti jelleggel „Vino Naranja” hordóban érleltek. A „Vino Naranja” egy narancshéjjal „dúsított” spanyol bor, ami szokatlan ízvilágot ad a whiskynek, a csokoládé gazdagságával és lekvárral.

Maga a keverék a Tomatin, a Glenburgie, a Glen Elgin és az Imperial lepárló amerikai tölgyfahordókban érlelődött italaiból született meg. Ehhez adták hozzá a Compass Box szakértő-alkotói a fent említett kísérleti single malt-ot – pontosan úgy, ahogy a festőművészek felviszik a vászonra (azaz angolul canvasra) művüket.

5580 palackos limitált kiadás, 2021. júniusában jelent meg.

A Compass Box egy független palackozó, amely lepárlóval ugyan nem rendelkezik, viszont szakemberei saját maguk válogatják a hordókat, amelyek tartalmát aztán a szakmai szempontokat előtérbe helyezve kezelnek: tovább érlelik, más hordóba átrakva utóérlelik, keverik egymással, palackozzák, majd saját márkanéven kiadják. A cég termékei az elmúlt években nagy szakmai elismertséget szereztek, több whiskyszakíró is a legjobbak között emlegeti maláta- és gabonawhisky kiadásaikat. Igyekeznek minden információt megadni a kiadott whiskykről. A tulajdonos, John Glaser mozgalmat is indított, amely a teljes transzparenciát tűzte ki zászlajára (a termék átlátszó doboza is ezt szimbolizálja). Kivételes műgonddal válogatják a hordókat, érlelnek és kevernek, whiskyjeik a szakma csúcsát jelentik.

Gyártó COMPASS BOX
Palackozó COMPASS BOX
Brand Compass Box
Italkategória Skót Blended Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 46 %