Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Compass Box The Peat Monster Arcana (0,7L / 46%)

Compass Box The Peat Monster Arcana (0,7L / 46%)

Cikkszám: WBL-7127

Leírás és Paraméterek

A 'peat monster' azt jelenti, hogy tőzegszörny. Ennek megfelelően ezt a whiskyt azoknak alkották, akik kifejezetten a tőzegfüstös ízeket keresik. A Peat Monster egy vatted malt whisky, amely több különböző lepárlóból származó, skót malátawhiskyből lett kikeverve. A whiskyk mindegyike tőzegelt árpamalátából készült. Az erősen füstös Islay- és Mull-szigeti, valamint a közepesen tőzegelt árpából készült, speyside-i single malt whiskyk kombinációjából egy kiegyensúlyozott, komplex, sokrétegű, mégis kifejezetten jól fogyasztható ital született.
Ezt az alapitalt fejlesztették tovább az Arcana kiadásban. A kiinduló gondolat az volt, vajon mi történik egy füstös whiskyvel, ha azt francia tölgyfahordókkal párosítják? Így aztán a Peat Monstert három, egyszer használt, erősen kiégetett francia tölgyfahordóba töltöttek. Az érlelés során azt tapasztalták, hogy két hordó extra krémességet és pirítós fűszert adott az italnak, míg a harmadik tartalma gyümölcsösebb és csokoládésabb lett.
Ezen három hordó össztartalmának kiegyensúlyozására a Peat Monsterben soha nem látott malátawhiskykkel egészítették ki a receptet. Legnagyobb részben a Talisker lepárlóból származó viaszos és finoman füstös malátás italai, valamint az Ardbeg és Miltonduff lepárlók whiskyjei kerültek bele kis mennyiségben. Ez utóbbiak kátrányos tőzeget és kellemes gyümölcsösséget kölcsönöztek az Peat Monster Arcananak. 

Gyártó N.A.
Palackozó COMPASS BOX
Brand Compass Box
Italkategória Skót Blended Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 46 %