Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Dalaruan Classic Lost Distillery (0,7L / 43%)

Dalaruan Classic Lost Distillery (0,7L / 43%)

Cikkszám: WVM-3285

Leírás és Paraméterek

Ennek a lepárlónak Charles Colvill (1770-1838) volt az alapítója. A Dalaruan épp 100 évig ontotta magából a finom nedűket, hiszen 1825-ben nyitotta meg kapuit és 1925-ben zárt be végleg.

Az 1900-as években Campbeltown-ban 19 lepárló működött, de 1935-re már csak kettő maradt.

The Lost Distillery story

A 20. században majdnem 100 lepárló zárt be vagy pusztult el Skóciában. Ez a szám majdnem a fele a valaha (hivatalosan) létezett összes skót lepárlónak. A világgazdasági válság, a túltermelés, a világháborúk, a szesztilalom mind hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen sok főzde zárt be. Ennek eredményeképpen számos különleges és igen tiszteletreméltó lepárló veszett el a világ számára.

Egészen mostanáig.

Egy szakértői csapat ugyanis arra vállalkozott, hogy újjáéleszti ezeket a valaha volt whiskyket. Ezekből az italokból azonban nem maradt fenn egy palack sem, amely mintául szolgálhatna, ezért az újraalkotáskor különleges eszközökhöz kellett nyúlniuk: korabeli feljegyzésekhez.

A Michael Moss professzor (Glasgowi Egyetem) vezetésével egy levéltárosi csapat gyűjti és vizsgálja azokat a korabeli írásos anyagokat (lepárlói feljegyzések, adatok, korabeli újságcikkek, utazók beszámolói stb.), amelyekben említik a lepárlót és whiskyjét. Ezek alapján próbálják meg reprodukálni azt a karaktert, amilyen az adott whisky az utolsó lepárlásokkor lehetett.

Gyártó CRUCIAL DRINKS
Palackozó CRUCIAL DRINKS
Érlelési idő 12-15
Brand Lost Distillery
Italkategória Skót Blended Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 43 %