Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Domaine Févre Chablis 2022 (0,75L)

Domaine Févre Chablis 2022 (0,75L)

Cikkszám: BOR-9123

Leírás és Paraméterek

A Févre család egészen 1745-ig tudja visszavezetni származását és történelmét. A család tagjai mindig is kapcsolatban álltak a szőlővel valamilyen formába. Volt, aki kádárként, volt, aki szőlőcsemetéket nevelve. Pontosabb információik a családtagokról Zéphir Févre-ről kezdve vannak, aki szőlőtermesztő volt a 19. században Vaulorent-ben.

Fia, Marcel volt az, aki meglátta a szőlőben rejlő hatalmas lehetőséget és a birtok bővítése mellett döntött. Az ő példáját és gondolkodásmódját követve Bernard, Zéphir unokája, tovább növelte a családi birtok méretét. Ekkor került tulajdonukba olyan Grand Cru terület, mint a Les Preuses és Premier Cru rész, mint a Fourchaume. A jelenlegi tulajdonos Gilles édesapja, Jacques, pedig olyan területeket vásárolt fel és telepített újra Chablis-ban, melyeket a filoxéra korábban teljesen elpusztított.
Ilyen családi múlttal nem is volt kérdéses, hogy Gilles áll a birtok élére, ha eljön az ideje. Borászként végzett Dijon-ban, ahonnan nemcsak egy diplomával, hanem leendő feleségével, Nathalie-val tért haza, hogy együtt ápolják tovább a családi hagyományokat és segítsék Chablis vidékét elfoglalni az őt megillető helyet a világ legjobb borvidékeinek sorában.
Lányuk Julie, csakúgy mint szülei, Dijon-ban szerzett diplomát agrármérnökként, majd a világ számos pontján megfordult, hogy minél több tapasztalatra tegyen szert és megismerhesse a folyamatosan fejlődő technika által nyútott lehetőségeket. Ennek köszönhetően a birtok új perspektívát és új lendületet kapott.
Julie öccse Martin, jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban folytatja tanulmányait, mérnöknek készül. Szabadidejében természetesen ő is nagy elánnal veti bele magát a pincészetben folyó munkálatokba.

Chablis meredek domboldalain és magas fennsíkjain igen mérsékelt a terméshozam. Az itt található szőlőtőkék átlag életkora 15-25 év közé tehető, ám találhatunk olyan parcellákat is, melyeket még a jelenlegi tulajdonos, Gilles nagyapja ültetett. Az itt szüretelt szőlő bora roppant friss és gyümölcsös, őszibarackos, körtés és citrusos aromákban gazdag, melyet tökéletesen kiegészít a területre oly jellemző ásványosság.

 

Gyártó DOMAIN FÉVRE - NATHALIE&GILLES
Palackozó DOMAIN FÉVRE - NATHALIE&GILLES
Brand Domain Févre
Italkategória Bor
Ürtartalom 0,75 l
Alkoholtartalom 12,5 %