Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Domaine Vacheron Sancerre 2018 (1,5L) Magnum

Domaine Vacheron Sancerre 2018 (1,5L) Magnum

Cikkszám: BOR-6168

Leírás és Paraméterek

A Vacheron család egyértelműen Sancerre vidékének legmeghatározóbb borászai. Korukat megelőzve ismerték fel a vidék terroir-jában rejlő, kiaknázatlan lehetőségeket, majd később ők voltak az elsők, akik átálltak a biodinamikus gazdálkodásra is.
A családi birtok története Maurice Vacheron-nal kezdődik, a jelenlegi tulajdonos dédnagyapjával. Ő hozta az első tő szőlőket az ekkor még igen csak aprócska helynek számító településre. Fia, Jean volt az első a családban, aki kifejezetten borkészítésnek szentelte életét, különösen nagy figyelmet fordítva a Sauvignon Blanc-ra. Jean fiai, Denis és Jean-Louis, pedig tovább erősítették a család hírnevét, és kiterjesztették figyelmüket a Pinot Noir fajtára is.

Jelenleg Denis fia, Jean-Laurent, és Jean-Louis fia, Jean-Dominique irányítja a birtokot, ami 34 hektárnyi Sauvignon Blanc-ból és 11 hektárnyi Pinot Noir-ból áll. Vezetésük alatt a pincészet átállt a biodinamikus gazdálkodásra, azaz egyáltalán nem használnak szintetikus anyagokat és a műtrágyát komposzttal helyettesítették, továbbá alacsonyan tartják a hozamot és kizárólag kézzel szüretelnek.
Illatában a citrusfélék, grapefruit és lime, és a háttérben diszkréten megbújó mineralitással alkot fantasztikus elegyet. Szájban száraz és friss, citrom, nektarin és maracuja krémes aromája kápráztat el.

Gyártó DOMAINE VACHERON
Palackozó DOMAINE VACHERON
Brand Domaine Vacheron
Italkategória Bor
Ürtartalom 1,5 l
Alkoholtartalom 14 %