Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Dunville s 12 éves Pedro Ximenez Finish (0,7L / 46%)

Dunville s 12 éves Pedro Ximenez Finish (0,7L / 46%)

Cikkszám: WIR-9946

Leírás és Paraméterek

A viszonylag fiatal lepárló alapsorának egyetlen single maltja 12 évet érlelődött, amelynek végén Pedro Ximenez sherryhordóban utóérlelődött.

Munkájuk meghozta gyümölcsét, két komoly szakmai elismerést is magukénak tudhatnak már ezzel a single malttal:

World Whiskies Awards 2019 – Category Winner

Irish Whisky Awards 2019 – Best Irish Single Malt Whiskey (12 év- és az alatti kategória)

Az 1808-ban létrejött Dunville’s Irish Whiskey több mint egy évszázadon át a világ legjobb és legismertebb whiskyjei közé tartozott, míg egy családi tragédia miatt szárnyalása véget ért. A lepárlót bezárták és majdnem 80 hosszú éven át az egyetlen hely, ahol egy üveg Dunville’s Irish Whiskey-t lehetett vásárolni, az aukció volt.

A régi lepárló helyén, sok felújítást követően 2012-ben nyitott meg az Echlinville Distillery. Az volt az alapítók célja, hogy a The Spirit of Belfast szellemiségét visszahozzák a világba, és helyreállítsák a világ legjobb whiskyjei közé. Maguk a whiskey-k továbbra is Dunville néven kerülnek a piacra.

Az Echlinville Distillery lett az első újonnan engedélyezett lepárló Írországban több mint 125 éve, és születésével újjászületett a Dunville’s Irish Whiskey. Korjelöléses single maltjaik és vintage kiadásaik magas minőségének köszönhetően a lepárló immár visszanyerte régi méltó helyét a világ legjobb whiskyjei között.  

Gyártó THE ECHLINVILLE DISTILLERY
Palackozó THE ECHLINVILLE DISTILLERY
Érlelési idő 12
Brand Dunvilles
Italkategória Ír whiskey
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 46 %