Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Dunville s Three Crowns Peated (0,7L / 43,5%)

Dunville s Three Crowns Peated (0,7L / 43,5%)

Cikkszám: WIR-9949

Leírás és Paraméterek

A mai Echlinville Distillery - korábban Dunville lepárló - alap blended whiskey-jének füstös ízvilágú verziója ez a kiadás.

A viszonylag fiatal lepárló minőség melletti elkötelezettsége hamar meghozta gyümölcsét, egy igen komoly szakmai elismerést is magukénak tudhatnak már ezzel a blended kiadással (is):

World Whiskies Awards 2019 – Best Irish Blended Whiskey

Az 1808-ban létrejött Dunville’s Irish Whiskey több mint egy évszázadon át a világ legjobb és legismertebb whiskyjei közé tartozott, míg egy családi tragédia miatt szárnyalása véget ért. A lepárlót bezárták és majdnem 80 hosszú éven át az egyetlen hely, ahol egy üveg Dunville’s Irish Whiskey-t lehetett vásárolni, az aukció volt.

A régi lepárló helyén, sok felújítást követően 2012-ben nyitott meg az Echlinville Distillery. Az volt az alapítók célja, hogy a The Spirit of Belfast szellemiségét visszahozzák a világba, és helyreállítsák a világ legjobb whiskyjei közé. Maguk a whiskey-k továbbra is Dunville néven kerülnek a piacra.

Az Echlinville Distillery lett az első újonnan engedélyezett lepárló Írországban több mint 125 éve, és születésével újjászületett a Dunville’s Irish Whiskey. Korjelöléses single maltjaik és vintage kiadásaik magas minőségének köszönhetően a lepárló immár visszanyerte régi méltó helyét a világ legjobb whiskyjei között.

 

Gyártó THE ECHLINVILLE DISTILLERY
Palackozó THE ECHLINVILLE DISTILLERY
Brand Dunvilles
Italkategória Ír whiskey
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 43,5 %