Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Fercullen 14 éves Single Malt (0,7L / 46%)

Fercullen 14 éves Single Malt (0,7L / 46%)

Cikkszám: WIR-9287

Leírás és Paraméterek

14 éves single malt ír whiskey a lenyűgöző Powerscourt lepárlóból.

A Fercullen ír whiskey termékcsalád alapsorának 14 éves tagja friss bourbonhordókban érlődött. „Egy igazán figyelemre méltó whiskey, sima, kielégítő, tökéletesen kiegyensúlyozott és könnyen fogyasztható” - mondja Noel Sweeney lepárlómester.

Az ősi kelta nyelvben „FeraCulann” vagy mai használatában Fercullen-síkság Írországban, a Wicklow-hegység lábánál, Dublin közelében található. A csodás fekvésű területre a tulajdonjogot sokan igényelték az évszázadok során, az O'Toole és O'Byrne őslakos klánoktól a LePoer normann házig, akik itt kastélyt építtettek, és akikről a Powerscourt birtok a nevét kapta.
A birtok napjainkban a kastélyban működő 5 csillagos szállodán túl a Powescourt lepárlónak ad otthont, egy hozzá tartozó modern látogatóközponttal. A lepárlót az 1960-as években három család alapította a régi malomház területén, az átépítések után most az alsó szinten a látogatóközpont és felette a lepárlóüzem található. Lelkét három egyedi tervezésű hagyományos réz lepárlóüst adja, amit a Forsyths vállalkozás, egy ötödik generációs (1890 óta működő) skóciai család tervezett és készített. Vízét a közeli Powerscourt vízesésből nyeri, ahol korábban a vízimalom is üzemelt.
A birtok kertje a National Geographic magazin besorolása szerint a világ harmadik legszebb kertje. A látógatóközpontot pedig az Icons of whisky magazin 2021-ben az „Írország legvonzóbb látogatóközpontja” díjjal tüntette ki.
A birtok ikonikus darabja még a helyi Wicklow-gránitból épített harang, amely az észak-nyugati falat díszíti (és amely eredetileg a napi ebédszünet beharangozására szolgált a távoli területeken dolgozók számára). 

Gyártó THE POWERSCOURT DISTILLERY
Palackozó THE POWERSCOURT DISTILLERY
Érlelési idő 14
Brand Fercullen
Italkategória Ír whiskey
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 46 %