Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Fercullen 'The Italian Gardens' Amarone Finish - The Estate Series 2 (0,7L / 46%)

Fercullen 'The Italian Gardens' Amarone Finish - The Estate Series 2 (0,7L / 46%)

Cikkszám: WIR-10406

Leírás és Paraméterek

A Fercullen "Estate Series" sorozatának második darabja az olasz kerteket helyezi a középpontba, utalva ezzel az olasz Amarone bor hordóira...

Ez a limitált kiadású blend 2011-es lepárlású gabonawhiskeyt és 2001-es lepárlású, Amarone boroshordókban finiselt malátawhiskey-ket tartalmaz.

Az ősi kelte nyelvben „FeraCulann” vagy mai használatában Fercullen-síkság Írországban, a Wicklow-hegység lábánál, Dublin közelében található. A csodás fekvésű területre a tulajdonjogot sokan igényelték az évszázadok során, az O'Toole és O'Byrne őslakos klánoktól a LePoer normann házáig - akik itt kastélyt építtettek, és akikről a Powerscourt birtok a nevét kapta.

A birtok napjainkban a kastélyban működő 5 csillagos szállodán túl a Powescourt lepárlónak ad otthont, egy hozzá tartozó modern látogatóközponttal. A lepárlót az 1960-as években három család alapította a régi malomház területén, az átépítések után most az alsó szinten a látogatóközpont és felette a lepárlóüzem található. A lepárló lelkét három egyedi tervezésű hagyományos réz lepárlóüst adja, amit a Forsyths vállalkozás, egy 5. generációs (1890 óta működő) skóciai család tervezett és készített. Vízét a közeli Powerscourt vízesésből nyeri, ahol korábban a vízimalom is üzemelt.

A birtok ikonikus darabja még a helyi Wicklow-gránitból épített harang, amely az északi nyugati falat díszíti (és amely eredetileg a napi ebédszünet beharangozására szolgált a távoli területeken dolgozók számára).

Gyártó THE POWERSCOURT DISTILLERY
Palackozó THE POWERSCOURT DISTILLERY
Brand Fercullen
Italkategória Ír whiskey
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 46 %