Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Gemenc Whiskey 0006-4 (0,5L / 48%)

Gemenc Whiskey 0006-4 (0,5L / 48%)

Cikkszám: WHU-9718

Leírás és Paraméterek

A Gemenc egyik kedvelt összetétele, a 60% kukorica és 40% tritikálé keverési aránnyal készülő 0006-4 kódszámú whiskey. A tritikálé a búza és a rozs keresztezésével létrehozott szemes gabonaféle. Neve a búza (triticum) és a rozs (secale) latin elnevezésének összeadásából származik. Tritikálé whiskey nagyon kevés helyen található a világban, ezért is tekinthető igazi kuriózumnak a hazai termék. A világ legismertebb tritikálé whiskey-ét a Dry Fly Distillery készíti.

A Gemenc Distillerynél az indulást követően már elkezdtek tritikálé whiskyvel foglalkozni. Az alapanyag hazánkban is könnyen beszerezhető és közismert a lepárló tulajdonosának, Szőke Lajosnak a kísérletezgető hozzáállása, így hamar elkészült pár hordó tritikálé párlat. 2018-2019-ben palackozásra kerültek az első tritikálé gabonapárlatok és whiskey-k.

A Gemenc Whiskey egy kis faluban, a gemenci erdő szomszédságában készül Pörbölyön. Szőke Lajos főzőmester 2011-ben kezdett foglalkozni gabonapárlat készítéssel. 4 év tanulás és kisérletezés után 2015-ben indult a termelés a Gemenc Distilleryben, azonban az első hordó megtöltését követően még 3 évet várni kellett  az első Gemenc Whiskey palackozásáig. A pörbölyi lepárló az ország legkisebb kereskedelmi lepárlója, ahol kizárólag gabonapárlatok és whiskey-k készülnek. 

Gyártó GEMENC DISTILLERY
Palackozó GEMENC DISTILLERY
Brand Gemenc
Italkategória Magyar Whisky
Ürtartalom 0,5 l
Alkoholtartalom 48 %