Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
GlenAllachie 10 éves Spanish Virgin Oak Finish (0,7L / 48%)

GlenAllachie 10 éves Spanish Virgin Oak Finish (0,7L / 48%)

Cikkszám: WSM-11223

Leírás és Paraméterek

A háromrészes Virgin Oak single malt egy magyarországi egy skóciai és egy spanyol szűzhordós utóérlelést hasonlít össze ugyanazon a párlaton, így kísérletezve a tölgyfafajták önálló hatásával a whiskyre.

A spanyol tölgy kiválasztásához Billy Walker lepárlómestert a Galícia és Asztúria régióiba, a Kantábriai-hegység erdőibe vezette, amelyek hűvös, nedves éghajlatúak.

Az itt kivágott tölgyet körülbelül 18 hónapig levegőn szárították, majd közepes fokozatra kiégették és elszenesítették, A másodlagos érlelés ezekben a szűz hordókban elmélyítette a whisky mahagóni árnyalatát, és aszalt gyümölcsökben, maraschino cseresznyében és gyömbérben gazdag ízvilágot hozott létre.

A speyside-i GlenAllachie lepárló 1968-ban kezdte meg működését. Három millió literes éves kapacitással állított elő tipikus speyside-i jegyekben gazdag italt. Függetlenségét azonban nem tudta megőrizni, így az évtizedek során whiskyjei nagyrészt a Chivas/Pernod által forgalmazott blendekbe vándoroltak, illetve független palackozók kiadásaiban kóstolhattuk. Azonban ez a helyzet Billy Walker érkezésével megváltozott: az innovatív lepárlómester, master blender (aki a BenRiach és a Glendronach lepárlókat is pár év alatt sikerre vitte a 2010-es évek elején) Trisha Savage-el és Graham Stevensonnal egyesülve megszerezte a GlenAllachie-t és megalapították a GlenAllachie Distillers Company Ltd-t, magukkal hozva összesen több mint 100 év szakmai tapasztalatot. Kezeik alatt máris újjáéledt a lepárló. A három szakember nem kis lendülettel és eltökéltséggel vágott bele céljaik megvalósításába. Munkájuk hamar meg is hozta gyümölcsét: 2019 szeptemberében a GlenAllachie-t a legjobb skót lepárlóvá választották a "Scottish Whisky Awards" nevű rangos megmérettetésen.

Gyártó GLENALLACHIE
Palackozó GLENALLACHIE
Érlelési idő 10
Brand GlenAllachie
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 48 %