Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
GlenAllachie 2012 9 éves Cuvée Cask Finish (0,7L / 48%)

GlenAllachie 2012 9 éves Cuvée Cask Finish (0,7L / 48%)

Cikkszám: WSM-11089

Leírás és Paraméterek

A „Cuvée” francia kifejezést a borágazatban olyan házasításra használják, amely jellemzően egynél több szőlőfajtát tartalmaz. Ugyanez igaz erre a 9 éves whiskyre is: Bordeaux, Languedoc és Valpolicella régióból származó boroshordókban érlelt whiskyk házasításából született meg.

A GlenAllachie Wine Cask Series sorozathoz tartozik ez a kiadás, amelynek minden darabjához Billy Walker lepárlómester a legjobb amerikai tölgy- és ex-bourbonhordókban érlelt whiskyket válogatja ki. Majd ezeket - nagy gondossággal válogatott - európai barrique boroshordókba helyezi át másodlagos érlelésre. Billy ezúttal még egy plusz csavart adott ehhez a kiadáshoz azzal, hogy négy kivételes boroshordó-kivonatot ötvözött egyetlen egyedi kifejezéssé: a Cuvée Cask Finish-é.

Az 1968 óta működő speyside-i lepárló Billy Walker lepárlómester ékezésével a 2010-es évek végén megkezdte szárnyalását. Az innovatív lepárlómester, master blender (aki a BenRiach és a Glendronach lepárlókat is pár év alatt sikerre vitte a 2010-es évek elején) Trisha Savage-gel és Graham Stevensonnal egyesülve megszerezte a GlenAllachie-t és megalapították a GlenAllachie Distillers Company Ltd-t, magukkal hozva összesen több, mint 100 év szakmai tapasztalatot.

Munkájuk hamar meg is hozta gyümölcsét: 2019 szeptemberében a GlenAllachie-t a legjobb skót lepárlóvá választották a "Scottish Whisky Awards" nevű rangos megmérettetésen.

Gyártó GLENALLACHIE
Palackozó GLENALLACHIE
Érlelési idő 9
Brand GlenAllachie
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 48 %