Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
GlenAllachie 9 éves Rye Cask Finish (0,7L / 48%)

GlenAllachie 9 éves Rye Cask Finish (0,7L / 48%)

Cikkszám: WSM-6215

Leírás és Paraméterek

A 2019-es, Koval hordós utóérlelés után ezúttal egy évvel idősebb párlatot kapunk, azonban ezúttal csak annyit tudunk, hogy Kentucky a forrás. Az érlelésre használt amerikai tölgyhordók különböző kiégetési foka más-más karaktert kölcsönöz az italnak, amit még megfejel a rozswhiskey-hordóból visszamaradó fűszeresség.

A speyside-i GlenAllachie lepárló 1968-ban kezdte meg működését. Három millió literes éves kapacitással állított elő tipikus speyside-i jegyekben gazdag italt. Függetlenségét azonban nem tudta megőrizni, így az évtizedek során whiskyjei nagyrészt a Chivas/Pernod által forgalmazott blendekbe vándoroltak, illetve független palackozók kiadásaiban kóstolhattuk.

Azonban ez a helyzet Billy Walker érkezésével megváltozott: az innovatív lepárlómester, master blender (aki a BenRiach és a Glendronach lepárlókat is pár év alatt sikerre vitte a 2010-es évek elején) Trisha Savage-el és Graham Stevensonnal egyesülve megszerezte a GlenAllachie-t és megalapították a GlenAllachie Distillers Company Ltd-t, magukkal hozva összesen több, mint 100 év szakmai tapasztalatot.

Gyártó GLENALLACHIE
Palackozó GLENALLACHIE
Érlelési idő 9
Brand GlenAllachie
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 48 %