Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Glencadam 2006 15 éves White Port Cask Finish (0,7L / 46%)

Glencadam 2006 15 éves White Port Cask Finish (0,7L / 46%)

Cikkszám: WSM-10111

Leírás és Paraméterek

A white port, azaz a fehér portói bor nem gyakori a skót single maltok címkéin. Jóval kevesebb variációja létezik, mint a vörös portói boroknak. A Rabigato, Viosinho, Malvasia, Gouveio szőlőkből készülő portói friss gyümölcsös ízekkel bír.

A bourbonhordós érlelés után ilyen, fehér portóis hordókban utóérlelték ezt a Glencadam kiadást, amelyből összesen 3684 palacknyi mennyiség jelent meg és 15 éves (ne feledjük, hogy a 15 éves Glencadam egyébként a lepárló egyik, ha nem a legnépszerűbb palakozása a hazai Glencadam rajongók körében is).

A whiskykészítés a lepárló 1825-ös alapítása óta a hagyományokhoz hűen, ugyanabban a formában folyik. Két lepárlóüstjének felső, elvékonyodó része szokatlanul meredeken, 15 fokos szögben emelkedik, ezáltal a nehezebb alkoholok visszafolyása intenzívebbé, a végső ital pedig különlegesen ízletessé, éretté, édesen gyümölcsössé válik. Mindemellett az itteni whisky bársonyos karakteréről szólva feltétlenül meg kell említeni a készítés során felhasznált kristálytiszta, lágy vizet, amelyet a közeli Unthank-hegy forrásaiból nyernek. A víz 8,7 mérföldet tesz meg a lepárlóig, minden bizonnyal ez a legmesszebbről jövő, lepárlási célokra használt vízutánpótlás Skóciában.

 

Gyártó GLENCADAM
Palackozó ANGUS DUNDEE
Érlelési idő 15
Brand Glencadam
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 46 %