Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Glenglassaugh 2012 10 éves (Cask 665) Adelphi (0,7L / 57,4%)

Glenglassaugh 2012 10 éves (Cask 665) Adelphi (0,7L / 57,4%)

Cikkszám: WSM-11228

Leírás és Paraméterek

Hordóerősségű single malt a Glenglassaugh lepárlóból, egyetlen hordóban több mint 10 évig érlelve, 2012 és 2023 között. A highlandi skót whiskyt többszörösen újratöltött bourbonhordóban érlelték, mielőtt hűtve szűrés vagy színezék hozzáadása nélkül palackozták volna. Mindössze 226 palack jelent meg az Adelphi független palackozó jóvoltából.

A Glenglassaugh lepárló 1986-os bezárása után 2008-ban kezdte újra a termelést, de valahogy még sem sikerült átütő eredményt elérnie, pedig rengeteg potenciál van benne (persze a folyamat elején járunk csak). A már meglévő készletek palackozásán túl, whiskynek még nem nevezhető, de igen sikeresnek bizonyuló new make spirittel jelentkeztek, majd az elmúlt időszakban a megújulás jegyében Revival és Evolution nevű palackozásaikkal. Mindenesetre a Glenglassaugh fejlődése a BenRiach Distillery Company dinamikus, innovatív, szakértői irányítása alatt újabb lendületet kaphat, és a már új palackozások (értsd nem a régi készletek) megjelentetésére minden lehetősége meglesz a lepárlónak.

Adelphi - a független palackozó cég neve eredetileg egy 1826-ban épült lepárló neve volt, amely Glasgow központjában helyezkedett el. 1880 volt az év, amikor a mai Adelphi alapítójának dédapja átvette a lepárló működését, mely végül egy tulajdonosváltás és egy szerencsétlen tragédia után végül 1932-ben fejezte be a lepárlást.

1993-ban éledt újjá az Adelphi név, mint független palackozó cég és 2013-tól már saját lepárlóval is rendelkeznek, amely egy évvel később kezdte meg működését.

A single cask palackozásaik mellett blended whiskyket is forgalmaznak, amely ugyanúgy saját készletből származik. Ebben 4 grain whisky és néhány speyside-i valamint Islay malt whisky alkot könnyen fogyasztható, magas minőségű házasítást.

Gyártó GLENGLASSAUGH
Palackozó ADELPHI
Érlelési idő 10
Brand Glenglassaugh
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 57,4 %