Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Glentauchers 2011 11 éves Cárn Mór Strictly Limited (0,7L / 47,5%)

Glentauchers 2011 11 éves Cárn Mór Strictly Limited (0,7L / 47,5%)

Cikkszám: WSM-11100

Leírás és Paraméterek

 

A Glentauchers egy olyan lepárló, amelyről nagy valószínűséggel nem sokan hallottak eddig. Most is egy független palackozónak köszönhetően kóstolhatjuk meg 11 évig érlelt verzióját.

A lepárló ugyanis 1897-es megalakulása óta hűséges ellátója a különböző blended whiskyk malátawhisky igényének. A Buchanan's whisky szülőatyja, James Buchanan is részese volt annak a befektetői csoportnak, amely elindította ezt a speyside-i lepárlót. Így lett a Glentauchers az emblematikussá vált Black&White egyik meghatározó alapanyagává egészen 1985-ös bezárásáig. Egy tulajdonosváltáson átmenve a 90-es évek eleje óta pedig már a Ballantine's egyik fő összetevője. Nem csoda tehát, ha nem találkoztunk vele eddig, önálló maltként ugyanis igen ritka.

Az italt kiadó Morrison Scotch Whisky Distillers (korábban Morrison & Mackay) cég öt generációnyi tapasztalata, szenvedélye és a családi tulajdon fenttartása a garancia arra, hogy érdekes palackozások szülessenek. Skócia egyik legrégebbi whisky-családja, amely nemcsak whiskyvel foglalkozik, hanem likőröket is készít.

Gyártó GLENTAUCHERS
Palackozó MORRISON SW DISTILLERS
Érlelési idő 11
Brand Cárn Mór
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 47,5 %