Leírás és Paraméterek
A Springbank lepárló három stílusú italából a leglágyabb whisky a Hazelburn, köszönhetően a háromszoros lepárlásnak és a tőzegmentes árpának. Egészen lágy, selymes mégis tartalmas single malt, amely simulékony karakterével sokunknak tartogat kellemes élményeket, hölgyeknek-uraknak egyaránt.
Ez a minimum 10 évig, használt bourbon hordóban érlelt whisky a Hazelburn alapsorának tagja.
A Hazelburn márkát 1997-ben indította el az indulása óta családi kézben lévő Springbank lepárló. A különleges campbeltowni lepárló egy egészen egyedi whiskyt alkotott meg, amelyet háromszor desztillálnak, és az üzem másik két maltjától eltérően tőzegmentes árpából készítik. Így nyeri el üde, gyümölcsös, gyengéd karakterét. Nevét - a Longrow whiskyhez hasonlóan - egy már bezárt campbeltowni lepárlóról kapta. A Kintyre-félszigeten fekvő régiót hajdanán ugyanis a skót whisky fővárosaként emlegették, ma már viszont csak néhány működő üzem jelzi a hajdani virágzást.
A Springbank lepárló Skócia legkisebb, kézműves jellegű lepárlói közé tartozik, így az odafigyelés garantált. A minél természetesebb és intenzívebb ízélmény érdekében a Springbanknél nem hűtve szűrik a whiskyt, ami annyit jelent, hogy a palackozás előtti szűréskor nem hűtik le, így sokkal több olyan szárazanyag marad vissza, ami a hordós érlelés folyamán is megtalálható az italban. A nem hűtve szűrt whiskyknél ezért gyakran előfordul, hogy alacsonyabb hőmérsékleten bizonyos részek kicsapódnak és szabad szemmel is jól láthatóvá válnak. Ilyenkor az ital opálossá válik. Ez nem a whisky hibáját, hanem természetes voltát jelzi.
Gyártó | SPRINGBANK |
Palackozó | SPRINGBANK |
Érlelési idő | 10 |
Brand | Hazelburn |
Italkategória | Skót Single Malt Whisky |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 46 % |