Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Highland Park 2004 18 éves The Octave Duncan Taylor (0,7L / 53,8%)

Highland Park 2004 18 éves The Octave Duncan Taylor (0,7L / 53,8%)

Cikkszám: WSM-11093

Leírás és Paraméterek

A Highland Park lepárlóüzemből származó single malt skót whisky 18 évig érlelődött 2004 és 2022 között, beleértve azt az időt is, amikor egy igen apró, „octave” hordóban utóérlelődött. A hordó kis méretét tekintve (körülbelül 1/8-a egy átlagos sherryhordónak), nincs is mit csodálkozni azon, hogy mindösszesen 82 palack került forgalomba ebből a kiadásból.

A Duncan Taylor csapata több mint 40 éve kísérletezett a whiskyk kisebb hordókban történő érlelésével, nagy sikerrel. Ötletük abból az egyszerű előfeltevésből fakadt, hogy egy kis hordóban rövidebb idő alatt több a fa kölcsönhatása a whiskyvel, mint egy nagy hordóban, ami lehetővé teszi a fa, a levegő és az alkohol gyorsabb összeolvadását.

Így született meg az Octave-sorozat, amely 2019 augusztusában került először piacra. A sorozat minden darabjánál az adott lepárlótól felvásárolt párlat érlelése kizárólag Octave hordókban történik a Duncan Taylor tárházában. Skócia egyik legikonikusabb lepárlói közül válogatva kihozták a legjobbat minden italból.

A Highland Park Skócia legészakibb lepárlója, amely a zord Orkney-n ontja magából világszerte ismert nedűjét. A főzde büszke a vidék viking gyökereire, amelyet nem átall lépten-nyomon hangsúlyozni. Orkney szigete gazdag anekdotákban, különös történetekben. Sokan az alkalmazottak közül apáik, nagyapáik nyomdokait követve már közel 30 éve dolgoznak itt, jelentősen hozzájárulva a cég több mint 200 éves töretlen sikeréhez.

Gyártó HIGHLAND PARK
Palackozó DUNCAN TAYLOR
Érlelési idő 18
Brand Octave
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 53,8 %