Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Hinch 10 éves Sherry Finish (0,7L / 43%)

Hinch 10 éves Sherry Finish (0,7L / 43%)

Cikkszám: WIR-7355

Leírás és Paraméterek

A Hinch lepárló Belfasttól délre, a gyönyörű Killaney Estate területén található Down megyében, Észak-Írországban. A szeszfőzde a közeli Ballynahinch városról kapta a nevét, amelynek ír neve magyarul annyit tesz: "a sziget városa". A lepárló és a gyártási folyamatok tervezésekor számos egyedi elemet beépítettek, amelyek egy része a kézműves bizonyítványaikat validálják, másik részük pedig újításnak számítanak az ír whiskey-iparban. Nagy figyelmet szentelnek neki, hogy egyedi stílusukat kialakítsák, és el tudjanak térni kézműves ír vetélytársaiktól, pl. a már befutott Teeling lepárlótól.

A lepárló napjainkban is fejlesztés alatt áll, 2020 októberében 3 új lepárlóüst került beépítésre, így pár éven belül saját párlatok is palackozásra kerülnek majd a Hinch márkanév alatt.

A 10 éves kiadás az ex-bourbonhordós érlelést követően egy Bodega Garve-ből származó 30 éves Oloroso sherryhordóba került több, mint 6 hónapra, amely teljesen egyedi az ír whiskey-történelemben. Ez az utóérlelés adja az ital gyönyörű arany színét és kiemelkedő gyümölcsös ízét.

Gyártó HINCH
Palackozó HINCH
Érlelési idő 10
Brand Hinch
Italkategória Ír whiskey
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 43 %