Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Hinch 12 éves Amarone Cask Finish (0,7L / 46%)

Hinch 12 éves Amarone Cask Finish (0,7L / 46%)

Cikkszám: WIR-9818

Leírás és Paraméterek

Ez a 12 éves kiadás 11 évig ex-bourbonhordókban érlelődött, majd további 12 hónapra Masi Amarone-hordókba került át. Kevesebb mint 4000 palackot gyártottak.

A Hinch lepárló Belfasttól délre, a gyönyörű Killaney Estate területén található Down megyében, Észak-Írországban. A szeszfőzde a közeli Ballynahinch városról kapta a nevét, amelynek ír neve magyarul annyit tesz: „a sziget városa”. A lepárló és a gyártási folyamatok tervezésekor számos egyedi elemet beépítettek, amelyek egy része a kézműves bizonyítványaikat validálják, másik részük pedig újításnak számítanak az ír whiskey-iparban. Nagy figyelmet szentelnek neki, hogy egyedi stílusukat kialakítsák, és el tudjanak térni kézműves ír vetélytársaiktól, pl. a már befutott Teeling lepárlótól.

A lepárló napjainkban is fejlesztés alatt áll, 2020 októberében három új pot still üst került beépítésre, így pár éven belül saját párlatok is palackozásra kerülnek majd a Hinch márkanév alatt. A most elérhető kiadások más ír lepárlóktól felvásárolt párlatokból készültek (pl Bushmills, Cooley), amelyeket helyben érleltek és palackoztak.

Gyártó HINCH
Palackozó HINCH
Érlelési idő 12
Brand Hinch
Italkategória Ír whiskey
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 46 %