Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Inchgover 2008 13 éves (cask 802607A) TSC (0,7L / 53,3%)

Inchgover 2008 13 éves (cask 802607A) TSC (0,7L / 53,3%)

Cikkszám: WSM-10740

Leírás és Paraméterek

2008-as lepárlása után 13 évig érlelték kis méretű Oloroso hordóban (Quarter cask). Mindössze 133 palack került kiadásra világszerte a 802607A számú hordóból.

Az Inchgower egy viszonylag nagy kapacitású lepárló (évente közel kétmillió liter), amely Speyside északkeleti partvidékén, Buckie települése mellett található. Régóta ontja magából az árpapárlatot szerényen, csendesen. Ha nem hallottunk róla még, nem csoda, hisz az itt készülő italnak csak elhanyagolható része kerül single maltként palackozásra, a többi a Bell’s, White Horse és a Johnnie Walker blendjeiben végzi.

A lepárlót sokáig elkerülték a nagy változások, ezért a régi épületek viszonylag érintetlenül megmaradtak - nem úgy, mint sok más lepárló a 60-as 70-es évek nagy felújítási és átépítési őrületében.

Ez a kiadás is egy független palackozónak köszönhető. A „The Single Cask”, rövidítve „TSC” egy modern angliai független palackozó társaság, akik skót single malt whiskyvel, ír whiskey-vel és bourbonnel egyaránt szívesen foglalkoznak. A megvásárolni kívánt hordók keresése közben az a cél lebeg előttük, hogy megtalálják az adott lepárlót leginkább jellemző hordót, vagy azt, ami egy bizonyos érlelési technikát a leglátványosabban mutat be. Ezután a felvásárolt hordókat természetes hordóerősségen, nem hűtve szűrve és mesterséges színezék nélkül palackozzák. Így a whisky a lehető legtisztább és természetesebb marad – ahogyan a hordóban találták, valami csendes, sötét raktárban.

Üvegpalackjaik stílusa egy dekantert idéz, így a polcon mindig könnyű megtalálni, és kóstolás közben is öröm körbe adni.

Gyártó INCHGOWER
Palackozó The Single Cask Limited
Érlelési idő 13
Brand Inchgower
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 53,3 %