Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Kingsbarns Doocot whisky Ajándékcsomag 2 pohárral (0,7L / 46%)

Kingsbarns Doocot whisky Ajándékcsomag 2 pohárral (0,7L / 46%)

Cikkszám: WSM-12224

Leírás és Paraméterek

A Kingsbarns Distillery a Wemyss család által működtetett lowlandi lepárló, a régió újkori felvirágzásának egyik korai képviselője. 2014-es megnyitása óta több kiváló kiadással örvendeztettek meg minket. Zászlóshajójuk a Dream to Dram névre hallgató, könnyed, korjelölés nélküli single malt palackozás, amely fiatal Kingsbarns whisky, 90%-ban ex-bourbon és 10%-ban STR hordókban érlelődött.

Most egy új időszak köszönt be a lepárló életében, hiszen megérkezett a Dream to Dram utódja, a Doocot, amely már idősebb érlelés, hiszen az első Dream to Dram megjelenése óta eltelt pár év, így a lepárló készlete is nagyobb lett, valamint volt ideje tovább érlelődni.

A Doocot érlelését tekintve ugyanazt a vonalat viszi tovább, mint elődje és mostantól kezdve ez válik a főzde zászlóshajójává, a Dream to Dram kivezetésével együtt. Érlelését tekintve ugyanaz, mint fiatalabb testvéréé és a készítéséhez felhasznált árpát a lepárló hat mérföldes körzetéből szerzik be.

Érdekesség, hogy a Kingsbarns épületében található egy régi galambkeltető, galambfészek, amelyet angolul dovecot-nak mondanak. Innen a whisky neve is: Doocot.

Gyártó KINGSBARNS
Palackozó WEMYSS
Brand Kingsbarns
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 46 %