Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Koskenkorva Lemon Lime Yarrow vodka (0,7L / 37,5%)

Koskenkorva Lemon Lime Yarrow vodka (0,7L / 37,5%)

Cikkszám: VOD-10394

Leírás és Paraméterek

A természetes citrom és lime ízeket a finnországi Hämeenkyröből származó valódi cickafarkkivonattal kombinálják. A cickafark virágos növény, amely kellemes, könnyed gyógynövényes jegyeket kölcsönöz ennek a vodkának, új csavarral egészítve ki a friss citrus ízét.

The Vodka Masters 2021 versenyen aranyérmet nyert (ízesített/infúziós vodka kategóriában). A zsűri megjegyzése szerint „éles, zamatos és tiszta” illat jellemzi.

A finneknek komoly és nagy múltú vodkakészítési hagyományai vannak, és különösen igaz ez az Ostrobothnia nevezetű tartományra az ország nyugati partvidékén. Ebben a régióban fekszik Koskenkorva faluja, ahol a hasonló nevű vodkát készítik. A márkát 1953-ban vezették be Finnországban, amivel egy új korszak, a fellendülés előhírnökévé vált. A háborús újjáépítési időszakban ugyanis bőséggel volt gabona, amiből vodkakészítésre is félre lehetett tenni.

Az azóta elmúlt évtizedek alatt a Koskenkorva a legnépszerűbb vodkává és az esszenciálisan finn ital szimbólumává nőtte ki magát.

A finnek számára az ital íze mellett különösen fontos, mondhatnánk szívügy, a címke kialakítása, megjelenése. A Koskenkorva palackjain 11 különböző címkét használnak, amelyek az Ostrobothnia tartomány egy-egy jellegzetes tanyáját és a körülötte elterülő termőföldeket illusztrálják, ízelítőt adva ezáltal a vidék jellegzetes tájképéből, hangulatából is.

A Koskenkorva 2009-ben első helyezést ért el a Vodka Masters verseny prémium kategóriájában!

   

Gyártó KOSKENKORVA
Palackozó KOSKENKORVA
Brand Koskenkorva
Italkategória Vodka
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 37,5 %