Leírás és Paraméterek
A Macallan lepárlóban 1991-ben készült párlat a Duncan Taylor független palackozó 7236989 igen kis méretű („octave”) hordójában utóérlelődött a 2022-es palackozásáig. EGyébként 77 palack készült ebből a nem kevesebb, mint 31 éves Macallanből, ami manapság már független palackozók kínálatából is igen magas árakon talál gazdára.
A Macallan whisky készítésének gyökerei egészen 1824-ig nyúlnak vissza. Ekkor alakult meg ugyanis Skócia legálisan működő lepárló üzemei között elsőként a Macallan szeszfőzde, ahol a Macallan Fine Oak whisky a mai napig készül. A Macallan lepárló üzem szinte változatlan formájában üzemel ma is. Ugyanazon eljárással, a lepárlómesterek ugyanolyan odaadásával és lelkesedésével készítik eme nemes nedűt, mint közel 200 évvel ezelőtt. A hosszú fermentáció (60 óra) és az igen lassú, kisméretű üstökben történő lepárlás egy gazdag és koncentrált párlatot eredményez. Ez az egyik titok, amely meghatározza e whisky karakterét.
A Duncan Taylor csapata több mint 40 éve kísérletezett a whiskyk kisebb hordókban történő érlelésével - nagy sikerrel. Ötletük abból az egyszerű előfeltevésből fakadt, hogy egy kisméretű hordóban rövidebb idő alatt intenzívebb a fa kölcsönhatása a whiskyvel, mint egy nagyméretű hordóban.
Így született meg az Octave sorozat, amely 2019 augusztusában került először piacra. A sorozat minden palackozásánál az adott lepárlótól felvásárolt párlat érlelése vagy utóérlelése Octave hordókban történik a Duncan Taylor tárolóházában. Skócia legikonikusabb lepárlóinak tételei között válogatva, kihozták a legjobbat minden italból.
Gyártó | MACALLAN |
Palackozó | DUNCAN TAYLOR |
Brand | Macallan |
Italkategória | Skót Single Malt Whisky |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 47,5 % |