Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
MacNair's Lum Reek 10 éves Cask Strength Batch 2. (0,7L / 55,8%)

MacNair's Lum Reek 10 éves Cask Strength Batch 2. (0,7L / 55,8%)

Cikkszám: WVM-11090

Leírás és Paraméterek

A MacNair's Lum Reek egy, a GlenAllachie lepárló által palackozott blended malt whisky, azaz több lepárlóból származó single malt whsiky házasítása. A GlenAllachie idősebb, teltebb italai mellett Islay szigeti lepárlók és speyside-i lepárlók italaiból házasítja Billy Walker lepárlómester. A GlenAllchie raktárában érlelik őket külön-külön, ezután házasítják és 46%-os alkoholtartalomra hígítva palackozzák - nem hűtve szűrve, természetes színnel.

Ez a legalább 10 évig érlelt italokból házasított whisky jól tükrözi Billy Walker lepárlómester hatalmas tapasztalatát, kreatív képességeit és hordóválasztási szakértelmét. A GlenAllachie tárházaiban a felvásárolt whiskyk három féle hordóban másodérlelődnek, mégpedig sherry- francia tölgy - és szűz tögyfahordókban. Végül egy erősen füstös ízvilágú italt alkotott (köszönhetően az Islay whiskyk nagy arányú jelenlétének).

Nevét Harvey MacNair viktoriánus korabeli skót úriemberről kapta, aki korának közismert zsenije volt. Kereskedő, utazó, alkimista, drámaíró, de igazi zsenialitása a finom whiskyk keverésében rejlett. Imádta a whisky természetes, hamisítatlan színét. Tiszta arany - mondta kacsintva.
Ő alkotta meg a Lum Reek whiskyt, melyet 2018-ban Billy Walker újraélesztett, és a mai modern közízlésnek megfelelőbbé szabott.

 

Gyártó GLENALLACHIE
Palackozó GLENALLACHIE
Érlelési idő 10
Brand MacNair's
Italkategória Skót Blended Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 55,8 %