Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Maison Louis de Grenelle Grand (0,75L)

Maison Louis de Grenelle Grand (0,75L)

Cikkszám: BOR-6063

Leírás és Paraméterek

Loire-völgyének szívében, Saumur vidékén, régi tufabányák mélyén érlelődve nyerik el a Louis de Grenelle családi pincészet pezsgői végső, különlegesen egyedi ízvilágukat.
Az 1859-ben alapított borászat a mai napig családi tulajdonban van, jelenlegi vezetője Françoise Flao, aki testvérével Antoine Bodet-val együtt tulajdonosa is a nagymúltú pincének.
A család La Durandière nevű 40 hektáros birtokán háromfajta szőlő terem, Chenin Blanc, Chardonnay és Cabernet Franc. A szőlőművelés, feldolgozás és pezsgőkészítés során a hagyományok és a legújabb technológiák ötvözésével folyamatosan tudják biztosítani pezsgőik híresen magas minőségét.

A borászat Le Puy Notre Dame és és Les Caves mellett található területének agyagos glaukonit és krétás talaján termett Chenin Blanc-t és Chardonnay-t gépi úton szüretelték, átlagban 25 éves szőlőtőkékről. A válogatást követően pneumatikus préselés következett, majd 15°C-on erjesztették, élesztő hozzáadásával. Az érlelés során seprőn tartják a bort, egészen a palackozást megelőző két hétig, ekkor 21 g/l természetes cukortartalommal rendelkezik. Házasítást követően (Chenin Blanc 90%, Chardonnay 10%) 2017.04.05-én palackozták és több, mint 2 évig érlelték.
Színe elbűvölő szalmasárga, illata roppant összetett, karamellizált barack, mandula és akácméz aromái alkotnak fantasztikus elegyet. A kortyban tejkaramella és briós aromái tűnnek fel, a lecsengést pedig a már illatában is megjelenő mandula teszi teljessé.

Gyártó MAISON LOUIS DE GRENELLE
Palackozó MAISON LOUIS DE GRENELLE
Brand Maison Louis de Grenelle
Italkategória Pezsgő
Ürtartalom 0,75 l
Alkoholtartalom 12,5 %