Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Marrenon Capella Ventoux rouge 2019 (0,75L)

Marrenon Capella Ventoux rouge 2019 (0,75L)

Cikkszám: BOR-10222

Leírás és Paraméterek

A Marrenon márkanév mögött a Rhône-völgye és Provence között elhelyezkedő Luberon és Ventoux vidéki bortermelők szövetkezete tömörül.    
Közös céljuk, egy erős nemzetközi márka létrehozása mellett, hogy magas minőségű, egyedi borok megalkotásával biztosítsák a térség gazdasági vitalitását.
A vidéket délről Luberon hegye (1 125 m), északról Ventoux (1 912 m) határolja. A napsütéses órák száma igen magas, az Alpok közelsége pedig igen kedvező a hőmérséklet szempontjából. Szelíd lejtők és mészkő alkotta hegyoldalak jellemzik a tájat.
Ha terület talaját egy szóval kellene jellemezni, akkor a változatos lenne az ideillő szó. Mészkőben, kavicsban gazdag homokos termőrétege ideális a vidékre legjellemzőbb szőlőfajtáknak, a Syrah-nak és a Grenache-nak, valamint a Vermentino-nak.

Syrah és Grenache házasításából készült igazán megkapó mélységű, ám mégis lágy és selymes bor. Orrban gazdag cseresznye, feketeribizli és dohányjegyekkel találkozunk, melyet a grafit jelenléte tesz különlegesebbé, a korty pedig harmonikus, bársonyos tanninokkal teli.     

Gyártó MARRENON
Palackozó MARRENON
Brand Marrenon
Italkategória Bor
Ürtartalom 0,75 l
Alkoholtartalom 14,5 %