Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Miltonduff 2011 10 éves Cárn Mór Strictly Limited (0,7L / 47,5%)

Miltonduff 2011 10 éves Cárn Mór Strictly Limited (0,7L / 47,5%)

Cikkszám: WSM-9393

Leírás és Paraméterek

A speyside-i Elgin városától 6 mérföldnyire fekszik az 1230-ban alapított Pluscarden Bencés Apátság, amely az egyetlen még működő középkori kolostor Nagy-Britanniában. Úgy tartják, hogy a Miltonduff lepárló a kolostor malmának a helyén épült, az apátságtól kétmérföldnyire. Az eredeti épület egyik kövét meg is őrizték a lepárlóban. Az 1824-ben alapított Miltonduff, ma a legnagyobb malátawhiskyt lepárló üzemek közé tartozik Skóciában, és a Glenburgie-val egyetemben a Ballantine’s legfontosabb malt whisky összetevőjének számít. A lepárlási munkák mellett a Miltonduff helyet ad a tulajdonos, Chivas Brothers cégközpontjának is. Malátawhiskyként igen kevés kiadása ismert, azok mind független palackozók gondozásában jelentek meg. 

Most is egy független palackozásról van szó: 10 év bourbonhordós érlelés után 1380 palackos limitált mennyiségben, a sorozatban állandó 47,5%-os abv-vel, nem hűtve szűrt kiadásként került piacra ez a kiadás.

A Cárn Mór sorozat a skót Morrison Scotch Whisky Distillers független palackozó egyik single cask sorozata  A sorozat célja, hogy olyan közel hozza a fogyasztói élményt a közvetlenül a hordóból történő kóstoláshoz, amennyire csak lehetséges. Három generációnyi tapasztalat, szenvedély és a családi tulajdon a garancia arra, hogy érdekes palackozások szülessenek az 1980-as években alakult családi vállalkozás tárolóházaiban.

Gyártó MILTONDUFF
Palackozó MORRISON SW DISTILLERS
Érlelési idő 10
Brand Cárn Mór
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 47,5 %