Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Mortlach 13 éves (Special Release 2021) (0,7L / 55,9%)

Mortlach 13 éves (Special Release 2021) (0,7L / 55,9%)

Cikkszám: WSM-9697

Leírás és Paraméterek

Ez a speyside-i whisky a Diaego évenként megjelenő, különleges whiskyket felvonultató „Special Release” elnevezésű sorozatának egyik 2021-es tagja (7 társával együtt). A sorozatot minden évben nagy érdeklődéssel várja a whiskyrajongó közönség szerte a világon, limitált kiadású, hordóerős palackozásai hamar gazdára találnak évről évre. A sorozat amolyan iránytűként is szolgál a skót whisky iparág adott korszakát tekintve: a szemfüles megfigyelők, gyűjtők és szakértők érdekes részleteket olvasnak ki a megjelenésekből.

A Mortlach megőrizte saját palackformáját a Special Release 2021-es sorozatában. Refill (újratöltött) és virgin oak, azaz új tölgyhordós érlelésekből alkották meg és természetes hordóerősségen érkezik.

A 2021-es gyűjteményt Dr. Craig Wilson keverőmester gondozta: a sorozat tematikáját tekintve azon túlvilági lényeket mutatja be, akik a kelta ősi mesék és a mitikus történetek szerint egy örökkévalóságon át hevesen védik a skót lepárlók épületeit. A híres lepárlókból származó gyűjtemény megmutatja a Skóciában érlelődő legbecsesebb whiskytartalékok sokszínűségét. Mindegyik whiskyt „életre keltik” a vizuálisan jól részletezett illusztrációk, amelyek a neves digitális illusztrátor, Ken Taylor munkáját dicsérik.  A csomagon található QR-kóddal aktiválhatunk az adott italról egy bemutatót, valamint egy olyan kevert valóságalapú (mixed reality) kóstolási élmények lehetünk a részesei, amelyet vizuális elemek tesznek még színesebbé.

Gyártó MORTLACH
Palackozó DIAGEO
Érlelési idő 13
Brand Mortlach
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 55,9 %