Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Old Perth PX Limited Edition (0,7L / 56,2%)

Old Perth PX Limited Edition (0,7L / 56,2%)

Cikkszám: WVM-11098

Leírás és Paraméterek

Az Old Perth PX Sherry Cask egy limitált kiadású palackozás, és ahogy a neve is sugallja, kizárólag Pedro Ximenez sherryhordókban érlelt malátawhiskykből áll, amelyeket színezés vagy hűtve szűrés nélkül palackoznak, 56,2%-os természetes hordóerősséggel.

Az Old Perth márka egy elveszett blended malt whiskyn alapszik, amelyet eredetileg Peter Thomson keverőmester alkotott meg az 1900-as évek elején. Eredetileg Speyside, Highland és Islay single maltok, valamint a North British gabonapárlatának keverékéből alkották, minden összetevő maximálisan 12 éves volt. Peter Thomson szoros kapcsolatban állt a Macallan szeszfőzdével, így valószínűleg az ő single maltjukból is került bele. Hosszú sikertörténete után az 1970-es években már David Thomson, Peter fia döntött az egyes alkotóelemek arányáról és életkoráról, majd azt a társaság perth-i telephelyén keverték össze.

Több tulajdonosváltást követően 2014 óta a márka a szintén perth-i illetőségű Morrison Scotch Whisky Distillers független palackozó, tulajdonában van, és Old Perth Original néven már a 4. kiadás van piacon.

Az italt kiadó Morrison Scotch Whisky Distillers (korábban Morrison & Mackay) cég öt generációnyi tapasztalata, szenvedélye és a családi tulajdon fenttartása a garancia arra, hogy érdekes palackozások szülessenek. Skócia egyik legrégebbi whisky-családja, amely nemcsak whiskyvel foglalkozik, hanem likőröket is készít.

Gyártó MORRISON SW DISTILLERS
Palackozó MORRISON SW DISTILLERS
Brand Old Perth
Italkategória Skót Blended Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 56,2 %