Leírás és Paraméterek
A Tennessee állambeli Ole Smoky lepárlóban a ma már törvényileg elismert Moonshine mellett, vagyis inkább annak alapkiadását tovább gondolva likőröket is készítenek. Adott tehát egy érleltlen gabonapárlat, amit ez esetben mogyoróvajjal, piritott pecan dióval, karamellel ízesítenek, hogy egy igazi ameriaki csemege, a mogyoróvaj ízvilágát üvegbe zárják.
A likőr alappárlata, a Moonshine ma már egy törvényileg teljesen elismert és bejegyzett italkategória Tennessee államban. Egy gabonaalapú, érleletlen párlat, a whisky alappárlatához nagyon hasonló aromajegyekkel, amely további ízesítésre is kerülhet, de mivel érlelésen nem esik át, így whiskynek nem nevezhető.
Tennessee államban, A Great Smoky Mountains Nemzeti Park szomszédságában fekszik a mindössze 3828 főt számláló Gatlinburg település. Itt azóta készül az Ole Smoky lepárlóban Moonshine, amióta az első fehér emberek letelepedtek itt – de csak Tennessee állam törvényeinek megváltoztatásával tudtak elkezdeni legálisan, engedélyezett szeszfőzdeként működni. A Moonshine elnevezés is abból a hagyományból származik, hogy a párlatot eredetileg éjszaka, a Hold fénye mellett készítették, elkerülve ezzel a lebukást. A 21. század első évtizedeiben a lepárló elkezdte készíteni és értékesíteni a Moonshine saját újszerű változatait, köztük számos ízesített fajtát is.
Különleges, befőttesüveget idéző palackozásai is az egyedi italkategóriára hívja fel a figyelmet, valamint az otthon készült termékek zamatát is megidézni hivatottak.