Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Pannonhalmi Főapátság Sauvignon Blanc 2023 (0,75L)

Pannonhalmi Főapátság Sauvignon Blanc 2023 (0,75L)

Cikkszám: BOR-11284

Leírás és Paraméterek

A Pannonhalmi Főapátság több évszázados borkészítési hagyományokkal rendelkezik, amelyek a modern technológia és a hagyományos borászat ötvözetében valósulnak meg. A szőlőültetvények a Pannonhalmi borvidék dombjain találhatók, ahol a kiváló talaj és a kontinentális éghajlat ideális feltételeket biztosítanak a Sauvignon Blanc szőlő termesztéséhez.

A 2023-as évjáratot a kedvező időjárás jellemezte, amely lehetővé tette a szőlő egyenletes érését. A szüretet gondos odafigyeléssel, kézzel végezték, hogy a lehető legjobb minőségű szőlőt nyerjék ki. Az erjesztés és érlelés rozsdamentes acéltartályokban történt, hogy a bor megőrizze frissességét és fajtajellegét.

Jellemzők

  • Szín: Világos szalmasárga, zöldes árnyalatokkal.
  • Illat: Intenzív és friss illatában zöld almára, frissen vágott fűre és citrusfélékre emlékeztető jegyek dominálnak. Fellelhetők benne finom bodzavirágos és zöldpaprikás árnyalatok is.
  • Íz: A bor ízvilága üde és élénk, amely harmonikusan ötvözi a trópusi gyümölcsök (lime, mangó) és a zöld gyümölcsök (alma, egres) aromáit. A savak frissességet adnak, míg az ízek hosszú lecsengésében egy kis ásványosság is felfedezhető.
  • Lecsengés: Közepesen hosszú, tiszta és frissítő, gyümölcsös befejezéssel.

Gyártó PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG
Palackozó PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG
Brand Pannonhalmi
Italkategória Bor
Ürtartalom 0,75 l
Alkoholtartalom 13 %