Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Penderyn Icons of Wales - Patagonia (0,7L / 43%)

Penderyn Icons of Wales - Patagonia (0,7L / 43%)

Cikkszám: WOM-11883

Leírás és Paraméterek

Ez a palackozás az Icons of Wales sorozat 11. kiadása és egyben az első blended malt kiadásuk, ami a saját single maltjuk és az argentin La Alazana lepárló malátawhisky házasításával született. Az ihletet 153 bátor walesi adta, akik Patagóniába indultak, hogy kolóniát alapítsanak. A nehézségek ellenére ma ezen a területen 50.000 walesi leszármazott és 5000 walesi nyelvet beszélő ember lakik, akik büszkék hazájukra.

A Penderyn Distillery díjnyertes single malt whiskyt és más italokat állít elő a dél-walesi Brecon Beacons lábainál. Történetük az 1990-es évek végén kezdődött, egy posztindusztriális walesi völgyváros kocsmájában. Egy kisebb baráti társaság itt álmodta meg, hogy több mint egy évszázad csend után létrehozzák Walesben az újkor első whiskylepárlóját. Arról álmodoztak, hogy olyan tiszta és értékes whiskyt készítsenek, mint a walesi arany.

Wales egyetlen whiskyje rövid idő alatt nagy elismerést szerzett magának a whisky világban. A speciális lepárlás (csupán napi egy hordónyit desztillálnak) és a gondos érlelés eredményeként kiváló single maltot alkottak, ez volt a Penderyn Wlsh 41, amely a szakértők szívét is megmelengette. Jim Murray, a legelismertebb whiskyszakíró néhány éve 95 pontra értékelte, 2012-es International Whisky Competition megmérettetésen pedig arany érmet nyert kategóriájában.

Azóta a lepárló portfóliója kibővült, sőt, ma már négy single malt termékcsaládjuk mellett rumot, gint, vodkát és krémlikőrt is készítenek a walesi lepárlóban. A növekedés ellenére italaik minősége változatlan maradt, 2020-ban az 50. aranyérmet zsebelték be a Whisky&Spirits megmérettetésen.

Illat: édes, parfümös virágok, zöld alma és érett körtés gyümölcsösség, lágy vaníliával, karamellel és mézzel a háttérben

Íz: mézes almatorta és az érett körte visszaköszön, vaníliával és tölgyes jegyekkel, lágy fűszerességel

Gyártó PENDERYN - THE WELSH WHISKY CO
Palackozó PENDERYN - THE WELSH WHISKY CO
Brand Penderyn
Italkategória Egyéb whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 43 %