Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Penderyn Myth (0,7L / 41%)

Penderyn Myth (0,7L / 41%)

Cikkszám: WOM-7706

Leírás és Paraméterek

A Myth kiadás a Dragon-sorozat tagja, különlegesen válogatott ex-bourbon- és kiégetéssel megfiatalított és újrahasznosított tölgyfahordókban érlelik. Kóser tanúsítvánnyal rendelkezik.

Illat: Friss és élénk, citrusféléket kever almával, körte-cseppekkel és a trópusi gyümölcsök árnyalataival.

Íz: Az édesség dominál, majd némi frissítő kesernyésség érződik, miközben a vegyes gyümölcsök továbbra is dominálják az ízt.

Lecsengés: Az ízek fokozatosan halványulnak el, hogy emlékeztessenek erre a könnyen fogyasztható, élénk és könnyű whiskyre.

A Penderyn Distillery díjnyertes single malt whiskyt és párlatokat állít elő a dél-walesi Brecon Beacons lábainál. Történetük az 1990-es évek végén kezdődött, egy posztindusztriális walesi völgyváros kocsmájában. Egy kisebb baráti társaság itt álmodta meg, hogy több mint egy évszázadnyi csend után létrehozzák Walesben az újkor első whiskylepárlóját. Arról álmodoztak, hogy olyan tiszta és értékes whiskyt készítsenek, mint a walesi arany.

Wales egyetlen whiskyje rövid idő alatt nagy elismerést szerzett magának a whiskyvilágban. A speciális lepárlás (csupán napi egy hordónyit desztillálnak) és a gondos érlelés eredményeként kiváló single maltot alkottak, ez volt a Penderyn Welsh 41, amely a szakértők szívét is megmelengette. Jim Murray, a legelismertebb whiskyszakíró néhány éve 95 pontra értékelte, 2012-es International Whisky Competition megmérettetésen pedig aranyérmet nyert kategóriájában.

Azóta a lepárló portfóliója kibővült, sőt, ma már négy single malt mellett rumot, gint, vodkát és krémlikőrt is készítenek a walesi lepárlóban. A növekedés ellenére italaik minősége változatlan maradt, 2020-ban az 50. aranyérmet zsebelték be.

Gyártó PENDERYN - THE WELSH WHISKY CO
Palackozó PENDERYN - THE WELSH WHISKY CO
Brand Penderyn
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 41 %