Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Puni Vina 5 éves Marsala Edition (0,7L / 43%)

Puni Vina 5 éves Marsala Edition (0,7L / 43%)

Cikkszám: WOM-8170

Leírás és Paraméterek

Olaszországban készülő single malt whisky, alapanyaga a rozsmaláta, az árpamaláta és a búzamaláta. A skót hagyomyányokra épülő gyártási technológiát ebben a kiadásban egy kis olasz csavarral egészítették ki: az 5 éves érési periódus végén a whiskyt szicílai marsala boroshordókba helyezték át utóérlelésre. A whiskyben így egy gyümölcstorta vegyes aromáira lelhetünk. A tejszínes dió és az édes szultána beborítja a szájat, a szilva, a narancshéj és a fahéjas cseresznyebefőtt jegyei egy testes karakterben egyesülnek.

Bár magyarul kissé viccesen hangzik, a Puni lepárló alapítói nagyon is komolyan gondolják a whiskyfőzést. Az Ebensperger család tagjai igazi skót whiskyfanok, így jött az ötlet, hogy a skót Highland klímájára legjobban hasonlító Vinschgau-völgyben (Alpok, Dél-Tirol) építsék fel főzdéjüket. Ez a terület már régóta híres gabonatermesztéséről, főként a kiváló minőségű rozsról. Mindkét rézüstöt Skóciában gyártották, majd skót szakemberek felügyeletével helyezték el azokat az extravagáns lepárlóban, amelynek külső megjelenését (kocka alakú, 13 méteres oldalakkal) a hagyományos pajtaablakok ihlették.

Az első lepárlás 2012. február 24-én történt, majd 3 évre rá kiadták az első olasz malt whiskyt. Háromféle alapanyagból gyúrják össze: rozsmaláta, árpamaláta és búzamaláta, így a Puni malt whisky finom egyensúlyt tart a háromféle karakter között. Az érlelést a különleges klíma teszi intenzívvé: a nyár meleg, a tél viszont hideg, így nagy a hőingadozás. A hordókat egy második világháborús katonai bunkerben tárolják, amely magas páratartalmat biztosít a gyorsabb érleléshez.

Gyártó PUNI DISTILLERY
Palackozó PUNI DISTILLERY
Érlelési idő 5
Brand Puni
Italkategória Egyéb whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 43 %