Leírás és Paraméterek
Termőterület: San Marzano és Francavilla Fontana között elterülő válogatott dűlők. A talajt elsősorban vörösföld (terra rossa) alkotja finom szerkezetű és általában meszes talajszint alatti réteggel, helyenként pedig kiemelkedő sziklákkal. A talaj vörösségét a magas vas-oxid tartalom adja. Az éghajlatot magas éves átlaghőmérséklet, kevés csapadék és magas napi hőmérsékletingadozás jellemzi, amely mind pozitív hatással bír a szőlő minőségére. Szüreti időszak: szeptember utolsó hete. Borkészítés: A szőlőfürtöket kézzel szüretelik kis puttonyokban. Héjon áztatás: a szőlő 80%-át 18 napig, a maradék 20%-ot pedig 25 napig. Hőmérséklet szabályozott alkoholos fermentáció 24°C-on autokton élesztőkkel. Érlelés: 12 hónapig francia és kaukázusi tölgyfahordókban. Kóstolási jegyzet: Mély vörös-lilás színű bor, komplex illattal, fűszeres, gyümölcsös és cseresznyelekváros ízjegyekkel. Lágy, kiegyensúlyozott, tanninokban gazdag testes bor szép és hosszú lecsengéssel.
Gyártó | SAN MARZANO |
Palackozó | SAN MARZANO |
Brand | San Marzano |
Italkategória | Bor |
Ürtartalom | 0,75 l |
Alkoholtartalom | 14,5 % |