Powered bywindow["bp"]=window["bp"]||function(){(window["bp"].q=window["bp"].q||[]).push(arguments);};window["bp"].l=1*new Date();scriptElement=document.createElement("script");firstScript=document.getElementsByTagName("script")[0];scriptElement.async=true;scriptElement.src='https://pixel.barion.com/bp.js';firstScript.parentNode.insertBefore(scriptElement,firstScript);window['barion_pixel_id']='BP-pkzX9kqq6l-D5';bp('init','addBarionPixelId','BP-pkzX9kqq6l-D5');
Kategóriák
San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria 60 anni 2018 / 2019 (0,75L)

San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria 60 anni 2018 / 2019 (0,75L)

Cikkszám: BOR-11378

Leírás és Paraméterek

Termőterület: San Marzano és Sava között elterülő válogatott, nagyon régi dűlők. A talajt nagy részben vörösföld alkotja, finom szerkezetű és általában meszes földalatti réteggel, helyenként pedig kiemelkedő sziklákkal. A talaj vörösségét a magas vas-oxid tartalom adja. Az éghajlatot magas éves átlaghőmérséklet, kevés csapadék és magas napi hőmérsékletingadozás jellemzi, amely mind pozitív hatással bír a szőlő minőségére. Ez a d.o.p. „Primitivo di Manduria” központi területe. Szüreti időszak: szeptember közepe. Borkészítés: Az előrehaladott érési állapotban lévő szőlőfürtöket kézzel szüretelik. Héjon áztatás: 8 °C-on 24-48 órán keresztül. Hőmérséklet szabályozott maceráció és alkoholos fermentáció 24–26°C-on autokton élesztőkkel kb. 10 napig. Érlelés: Malolaktikus fermentáció rozsdamentes acéltartályokban, majd 12 hónapig francia és amerikai tölgyfahordókban. Kóstolási jegyzet: Intenzív rubinvörös színű, enyhén fűszeres bor, komplex illattal; szilva és cseresznyelekvár aromával valamint dohány jegyekkel. Testes, lágy, tanninokban gazdag bor, kakaós, kávés és vaníliás lecsengéssel. 

Gyártó SAN MARZANO
Palackozó SAN MARZANO
Brand San Marzano
Italkategória Bor
Ürtartalom 0,75 l
Alkoholtartalom 14,5 %