Leírás és Paraméterek
Ezt a whiskyt egy független ír cég, a Teeling Whiskey Company adja ki, akik nem mellesleg saját lepárló építésébe kezdtek 2014-ben. Ezzel 125 év után az első újonnan megnyíló lepárló lett Dublinban, ezzel élesztve újjá a nagy múltú dublini whiskeyfőzést. A Teeling név nem újdonság az ír whiskey-ipraban, hisz a család 1782 óta főzött whiskeyt. Most pedig újra fognak, hisz a fiatal Teeling generáció, Jack és Stephen, a márka újjáélesztése után, 2015 tavaszán megnyitotta saját főzdéjét is.
Ez a kiadás 11 évig érlelődött bourbonhordókban, majd 4 évig ritka japán Mugi Shochu hordókban. A Mugi Shochu egy japán árpapárlat, amit tradicionális módszerekkel, úgynevezett koji fermentációs eljárással készül. Érdekesség, hogy a japán Shochu-t több japán fogyasztja, mint a szakét. Kukoricából és árpamalátából készül ez a whiskey, 46%-on palackozzák hűtve szűrés és színezés nélkül.
Illat: főleg kandírozott alma, licsi és jázmin tea, amit kiegészít némi vaníliás és gyümölcsös édesség.
Íz: elsőként a licsi és a maracuja robban be, majd kiegészül körtés és mézeskalácsos ízjegyekkel.
Lecsengés: lágy aszalt gyümölcsös és puha fás jegyek fedezhetők fel.
Gyártó | TEELING |
Palackozó | TEELING |
Brand | Teeling |
Italkategória | Ír whiskey |
Ürtartalom | 0,7 l |
Alkoholtartalom | 46 % |