Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
The Glenlivet 12 éves Licensed Dram (0,7L / 48%)

The Glenlivet 12 éves Licensed Dram (0,7L / 48%)

Cikkszám: WSM-9687

Leírás és Paraméterek

Ezt a palackozást a legelső The Glenlivet whisky ihlette 1823-ból. Első töltésű amerikai és első töltésű európai tölgyfahordóban érlelt whiskyk házasításával született. Hűtve szűrés nélkül palackozva (az akkoriban megszokott módon), 48 százalékos abv-vel került palackokba.

A Glenlivet volt az első lepárló a skót Speyside régióban, amely 1823-ban engedélyt kapott alkohol lepárlására. Azóta is folyamatosan üzemel, és jelenleg a világ egyik legtermékenyebb lepárlóüzeme.

A "The Glenlivet Original Stories" sorozat második limitált kiadása a 12 évig érlelt "Licensed Dram" (az első az Illicit Still, amely a törvényessé válás előtti időkre nyúlik vissza). Ez a palackozás a The Glenlivet lepárló alapítója, George Smith életműve előtt tiszteleg, aki elsők közt kapta meg a lepárlási engedélyt Skóciában. Úttörő elképzeléseivel ettől kezdve jelentősen formálta a speyside-i single maltokat.

George Smith az elszigetelt völgyben tanulta meg mesterségét, ami hozzásegítette e vidék – ikonjává vált – whiskystílusának kialakításához. Több, mint 180 éve, a The Glenlivet lepárló megalapításakor már az volt a jelmondata, hogy "csak a legjobb lehet az elfogadható". A Glenlivetnél máig a minőség áll mindenek felett. Ha kibontunk egy üveg Glenlivetet már a csomagolás, a cimkék minősége mutatja, mit várhatunk az italtól. A Josie-forrás ásványi anyagokban gazdag vize és a magas, elegáns lepárlóüstökben folyó desztilláció adják a The Glenlivet oly nagyra értékelt gyümölcsös, Speyside-karakterét és az alapvető, de mégis egyedi összetettségét.

Gyártó GLENLIVET
Palackozó GLENLIVET
Érlelési idő 12
Brand The Glenlivet
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Ürtartalom 0,7 l
Alkoholtartalom 48 %